meniu

joi, 18 august 2011

Reteta biscuiti fara gluten - bebe 6 luni


125 g faina de ovaz
50 g faina de mei
125 g faina de orez
1 lingura ulei de masline
aprox 125 ml apa

Se amesteca bine toate ingredientele, apa se pune treptat, iar la nevoie se mai adauga. Aluatul se framanta bine pana se ia usor de pe maini. Se intinde o foaie cat mai subtire si se decupeaza biscuitii. Acestia se asaza in tava pe hartie pentru copt. Se baga la cuptor, la foc potrivit si se lasa pana se rumenesc putin, adica vreo 30 de minute.

(Reteta preluata din Copilul vegetarian, de Elena Pridie) 


Se pot pastra intr-o punga de hartie sau de plastic ca sa nu se usuce, sa ramana fragezi.

-Reteta se poate face si fara mei, cu 125 g faina de orez si 250 g faina de ovaz. Dar meiul da un gust usor sarat.
- In loc de apa se poate pune sucul de la un fruct pentru a indulci biscuitii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu